
Colectare deseuri industriale
Oferim servicii de colectare, transport si eliminare sau tratare a deseurilor industriale.
Industrie(automotive, fabricarea produselor chimice etc): deseuri periculoase, nepericuloase si reciclabile care provin din industria de automotive, productia textila productia incaltaminte si diferite fabrici: emulsii, deseuri lichide periculoase, deseuri solide periculoase si nepericuloase, material absorbant, lichide, lemn contaminat, hartie contaminata, span, reziduri solutii chimice, hidrocarburi, cartuse imprimante, cabluri din industria automotive, resturi de plastic, banda de izolat, cleiuri, grasimi, uleiuri, tabla inox , tabla aluminiu, profile, hartie, plastic, hidrocarburi, grasimi, ambalaj contaminat, etc.
Tipografii, serigrafie si productie publicitara: cerneluri, fixator, ambalaj contaminat, material absorbant contaminat, revelator, placi de aluminiu, filme tipografice uzate, cartuse imprimante folosite, hartie contaminata, lichide chimice si toxice, etc.
Service-uri auto: uleiuri uzate filtre de ulei uzate, filtru de aer si motorina uzat, material absorbant contaminat, ambalaj contaminat, baterii uzate, catalizatori uzati, diferite deseuri periculoase.
Legislatia nationala in vigoare stipuleaza in mod clar obligativitatea efectuarii periodice a tratamentelor de deratizare si dezinsectie, precum si cuantumul amenzilor aplicate in cazul neefectuarii acestora.
1. In conformitate cu Ordinul nr. 119 din 2014 aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei, stipuleaza la Art. 50: „……..deratizarea periodica se va face la intervale de maximum 6 luni; intre operatiunile periodice, se vor aplica proceduri de deratizare curente, de intretinere, in functie de prezenta vectorilor „.
2. Legea nr. 101 din 25 aprilie 2006 serviciului de salubrizare a localitatilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 393 din 08 mai 2006, cu modificarile si completarile ulterioare stipuleaza la Art. 2, P-ctul (5) e): „sa aplice masuri privind deratizarea si dezinsectia, stabilite de autoritatea locala si de directia de sanatate publica teritoriala”.
HG 857/2011, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice stipuleaza la Art. 57. – Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 8.000 lei următoarele fapte săvârşite de persoanele juridice:
a) neaplicarea măsurilor de prevenire şi combatere a insectelor şi rozătoarelor vectoare în unităţi de orice tip de către deţinătorii acestora;
b) nerespectarea ritmicităţii acţiunilor de combatere a insectelor şi rozătoarelor vectoare şi producătoare de disconfort în unităţi de orice tip.
De asemenea legislatia in vigoare mai specifica:
• obligativitatea efectuarii tratamentelor de deratizare si dezinsectie numai cu personal atestat;
• utilizarea numai a produselor avizate de catre Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala Pentru Produse Biocide;
• interzicerea aplicarii de tratamente cu produse pesticide din grupele de toxicitate I si II in interioarele unitatilor de orice tip si ale locuintelor.